کنه سیکلامن در توت فرنگی

توت فرنگی:

توت‌فرنگی گیاهی چند ساله، دارای عادت رشد رونده است. ساقه کوتاه و ضخیمی دارد که در انتهای بالایی خود نقطه رشدی دارد و در انتها ریشه تولید می‌کند. در اوایل بهار خوشه گل و برگ‌ها از جوانه‌های تازه خارج می‌شوند.


توت فرنگی‌ها از نظر نیاز به طول روز سه دسته هستند:
روز خنثی: به طول روز حساسیت ندارد، این نوع از توت‌فرنگی در دمای بین 15 تا 30 درجه جوانه، میوه و ساقه رونده تولید می‌کنند.
همیشه بارده: در روزهای بلند تابستان و روزهای کوتاه جوانه تولید می‌کنند. جوانه‌هایی که در تابستان تولید می‌شوند در پاییز و جوانه‌هایی که در پاییز تولید می‌شوند در بهار میوه می‌دهند.
 بهاره: این ارقام به طول روز حساس هستند و در طول روزهای کوتاه پاییز جوانه و به دنبال آن در بهار گل و میوه تولید می‌کنند. این ارقام در طول روزهای بلند تابستان ساقه رونده تولید می‌کنند.

شرایط رشدگیاه توت فرنگی:
توت‌فرنگی باید کاملا در خاک قرار بگیرد ولی طوقه نباید زیر خاک باشد. گیاه توت‌فرنگی به شش تا 10 ساعت نور نیاز دارد. pH مناسب برای رشد آن 5.5 تا 7 است. در انواعی از خاک‌ها رشد می‌کند ولی خاک دارای بافت متوسط لومی را ترجیح می‌دهد.


????آفت اصلی که درفصل پاییز بدلیل کاهش دمای گلخانه ها باید به آن توجه کرد؛
کنه سیکلامن در شرایط محیطی سرد فعالیت بیشتری دارد(پاییز و زمستان)، این آفت به دلیل مشخصاتی مانند اندازه ی ریز و میکروسکوپی و همچنین بدون رنگ و شفاف (ترنسپرنت) بودن فقط با چشم مسلح در کلینیک های گیاهپزشکی قابل تشخیص هست.
در ابتدا بسیار شبیه به بیماری قارچی می باشد. مانند زردی، استاپ (توقف رشد) بوته، کوتوله بودن بوته.
در مزرعه بصورت لکه ای بعضی بوته ها از نظر رشد از باقی بوته ها عقب می افتند.

توصیه سموم برای کنترل آفت:
بعضی کنه کش ها مانند آبامکتین با دز 1لیتر برای هزار لیتر، دانیتول2 در هزار و تخم کش هایی مثل نیسرون نیم در هزار تا حدی در مراحل اولیه (قبل از طغیان) اثر کنترلی دارند.


انتهای مقاله
  • نویسنده :مونا اسمعیلی

    دکتری گیاهپزشکی شاخه بیماری شناسی گیاهی و تخصص اصلی کنترل بیولوژیک
top