تغییر شکل میوه خیار؛
تنش رطوبتی و تنشهای محیطی علاوه بر کاهش تولید میوه، ممکن است موجب تغییر شکل غیرطبیعی میوهها شوند، از جمله تنش گرمایی، تنش کم آبی، کمبود مواد غذایی و همچنین کمبود نور.
✳️در شرایط گلخانه، دمای بیشتر از ۱۸ درجه سانتیگراد بهترین دما برای رشد خیار میباشد. در شرایط گردهافشانی ضعیف در انتهای میوه متورم میشود و معمولا به رشد طولی مورد نظر نمیرسند.
گرما، شرایط آب و هوایی خیلی مرطوب، خشک، سرد یا ابری نیز تاثیر منفی بر گردهافشانی دارد. بیماریهای گیاهی نیز در تغییر شکل میوه تاثیرگذار هستند. ویروس موزائیک خیار باعث کاهش طول دوره رشد و همچنین تغییر شکل میوه میشود. ولی مهمترین عامل کمبود مواد غذایی است که باعث تغییر شکل میوه خیار می شوند.
کمبود نیتروژن سبب کوتاه و لاغر شدن میوه، زرد و خاردار شدن سطح میوه و در برخی مواقع موجب تیز شدن نوک میوه میشود.
نیتروژن بیش از حد سبب خیارهای کوچک تر از حد عادی میشود. در شرایط کمبود پتاسیم میوه ها کوتاه و چاق هستند و نوک میوه کشیده و انتهای میوه رشد و تکامل چندانی ندارد، کمبود کلسیم باعث کوچک ماندن میوه و شیاردار شدن سطح میوه و بدشکلی در انتهای میوه می شود که به میوه حالت دوکی شکل می دهد. میوه های کوتاه، پیچ خورده با شکاف ها یا لکه های زرد رنگ طولی روی پوست خیار که حالت چوب پنبه ای دارند، از بارزترین علائم کمبود بور می باشد.
انتهای مقاله